Ik schrijf veel en graag, non-fictie, maar ook verhalen en columns. Mijn boeken zijn alle non-fictie en passen bij de diverse delen van mijn werkzaam leven.
bestel meteen

Beter voor de klas, werken aan je persoonlijke professionaliteit


Een boek voor (beginnende) leraren, waarin ik vooral inga op de persoon van de leraar zelf en de cruciale rol die hij/zij speelt bij het lesgeven en de resultaten daarvan. Reeds als leraar was ik overtuigd van het belang dat een leraar zijn eigen patronen, valkuilen, overtuigingen onderzoekt, zodat hij daar zicht op krijgt en bij het lesgeven en omgaan met de leerlingen meer bewust van is.
Uitgeverij Nelissen ISBN 9789024417698
bestel meteen

Presenteren vanuit jezelf, van stress naar flow


Dit boek is een weerslag van mijn ervaringen met het jarenlang geven van trainingen Presenteren ofwel Spreken in het openbaar. Ook hier ligt het accent op de persoon van de spreker.
Uitgeverij Conferent ISBN 9789081763516

Scriptopstellingen, een systemische blik op schrijven


Samen met Nirav Christophe schreef ik een cahier over het gebruik van systeemopstellingen bij het schrijven van een verhaal/scenario/theatertekst.
Uitgave van de Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht
bestel meteen

Bij u is het niet zo erg om gek te zijn


Dit boek staat op naam van mijn man Coen Blom. Ik schreef met hem zijn inzichten op, die voortkwamen uit vijftig jaar werk als psychiater.
Uitgeverij Mension ISBN 9789077322710